Home  Verse mosselen in roermond 

Verse mosselen in Roermond kopen

Mocht je wel eens in Zeeland zijn geweest, dan zie je hier veel plekken waar de mossel zeer bekend zijn. Het eten van een pan mosselen is ook ontzettend lekker. Daarom wil Blue Lagoon ervoor zorgen dat je kunt genieten van mosselen in Roermond.

Kweek van de mossel

Een van de plekken waar mosselen op grote schaal te vinden zijn, is in onze mooie Zeeland. De mosselen in Roermond komen dan ook grotendeels uit deze streek. Mosselen uit Zeeland zijn zeer populair in Nederland, met name de mosselen uit het Zeeuwse Yerseke waar twee van de grootste Europese distributeurs zijn gevestigd.

Voordat de mosselen in Roermond komen, worden ze gekweekt en dit vindt plaats in ondiepe stukken in de zee. Dit wordt de mosseltuin genoemd. Een mosseltuin ontstaat door twee aspecten:

  1. Mosselen kunnen gekweekt worden volgens de hangcultuur. Hierbij hangen mosselen aan een touw van enkele tientallen meters. Doordat ze hangen, komt er ook geen zand in de mossel en dit is weer voordeliger voor een betere kwaliteit mossel. 3 a 4% van de mosselen wordt via deze manier gekweekt en het is dus relatief lastig om deze mosselen in Roermond te krijgen.
  2. De tweede manier van kweken zijn de mosselen uit te zaaien over de zeebodem. Dit wordt voornamelijk in Nederland gedaan en deze kweek van mosselen vind je ook bij ons in Roermond!

De Nederlandse mosselcultuur

Zoals hierboven al genoemd wordt de methode van uitzaaien gebruikt in Nederland, met als uitgangspunt om mosselzaad te cultiveren. Dit zijn dan larven en die zetten zichzelf vast aan de zeebodem en zo ontstaan er volledige mosselzaadbanken. Door de stroming van de zee, komen kleine mosseltjes bij elkaar en dan hechten ze zich aan elkaar. In Nederland wordt er twee keer per jaar mosselzaad vrijgegeven voor de vangst.

Het vrijgegeven mosselzaad mag dan weer door mosselkwekers opgevist worden en dit wordt gedaan in hun eigen uitgezette kweekpercelen. De eerste fase is het mosselzaad strooien in ondiep water. Hier groeien de mosselen tot een grootte 3 a 4 centimeter en dan worden ze overgebracht naar diep water. Hier groeien ze tot een grote van 5-7 centimeter en dan worden ze met grote netten uit de zee gevist. Het wordt voor opslag naar het water aan de kust gebracht om de mosselen zandvrij te maken. Het duurt 2 a 3 jaar voordat de mosselen uitgegroeid zijn en klaar zijn voor consumptie. Het gehele proces is zeer kwalitatief en er worden continu mosselen geleverd aan afnemers. Dit wordt gedaan aan de hand van koelmogelijkheden en transport. Uiteindelijk komen de mosselen in Roermond terecht en bij Blue Lagoon kun je terecht voor heerlijke verse mosselen.

Mosselklasse

De mosselen in Roermond kunnen in verschillende klassen voorkomen. Iedere mosselhandelaar heeft dezelfde benaming voor hun mosselen en aan de hand van de grootte wordt er een naam aan de mosselen gegeven. De smaak van deze mosselen kunnen verschillen.

De namen voor de grootte zijn:

  • Goudmerk (het grootst)
  • Jumbo
  • Imperial
  • Super
  • Extra (Het kleinst)

Mosselen zijn gezond!

Wist je dat mosselen zeer gezond en zijn rijk aan hoogwaardige voedingsstoffen. Denk eens aan mineralen, verschillende vitaminen en eiwitten. Mosselen bevatten slechts 1% vet en dit vet behoort tot onverzadigde vetzuren. Dit leidt dus niet tot verhoging van het cholesterol, zodoende ook de mosselen die je vind in Roermond!

Kom naar Blue Lagoon voor heerlijke verse mosselen in Roermond! Daarbij kun je ook advies vragen over allerlei visproducten aan onze Visspecialisten!

Blue Lagoon Roermond is ook goed bereikbaar vanuit de omliggende gebieden Herten, Horn, Haelen, Nunhem, Swalmen, Neer, Heythuysen, Heel, Sint Odilienberg, Herkenbosch, Posterholt en Vlodrop. 

Momenteel zijn wij gesloten vanwege verhuizing.
Meer informatie over ons nieuwe adres volgt.
Handige links